woensdag 30 maart 2011

Local/History kennis

Ik ga deze keer mijn nota eens bovenaan zetten... Nota van de dag: er staat overal wel basiskennis (tot vandaag dus), maar het is lang niet verplicht hoor. Ik geef het omdat ik graag schrijf en omdat het me fijn lijkt voor jullie wat meer te weten op voorhand.

IJzermonde

De stad IJzermonde werd gesticht door Halflings, maar is allang geen Halfling stad meer. De gunstige ligging, de beroemde tolerantie van de Halflings en de vele handelscontacten hebben de stad doen exploderen tot een smeltpot van culturen, rassen en talen. De IJzeren Mond, waaraan de stad zijn naam dankt, staat voor de gigantische IJzermijn waarrond de stad gebouwd werd. Door de uitvoer ervan en verkoop aan anderen werden de Halflings rijk en groeide de stad tot de grootste van de Kleine Eilanden. De stad is, door de bevolkingsexplosie, niet meer in handen van Halflings. De meesten zijn de drukte ontvlucht en genieten nu van hun rijkdom buiten IJzermonde. Tegenwoordig wordt de stad geregeerd door de Doge en de Senaat van IJzermonde, gevormd door de twaalf rijkste handelsgilden van de stad.

Nieuw Formosa

Deze stad is een strafkolonie van IJzermonde, waar veroordeelde misdadigers naartoe gestuurd worden om te werken in een van de vele mithralmijnen. Het concept van een strafkolonie alleen al bevalt vele Halflings niet, en het is dan ook enkel met de steun van de heersende Doge van IJzermonde dat de kolonie in stand blijft. Behalve de vele veroordeelden zitten er ook verschillende handelaren die proberen het monopolie van de stad op het mithral van Formosa te omzeilen door allerlei praktijken, en huurlingen of avonturiers die de mijnen komen beschermen tegen wilde dieren en lokale gnollstammen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten